miércoles, 11 de septiembre de 2013

IMPOSTOS PER LLIBRES GRATIS



LLIBRES GRATIS



Aquestos dies de lluita per la baixada de l’IBI a Benicàssim em trobe amb la recriminació per part d’alguns estiuejants de la gratuïtat dels llibres de text en els centres públics.
Així hem de saber que no és un programa de gratuïtat de llibres, com alguna gent pensa, sinó de reutilització dels llibres. Per tant, continuar-lo suposa un gran esforç per als professor i sobretot per les AMPAs.
Pareix doncs que criticar determinades activitats de l’escola pública siga fàcil i tan si val que en els pressupostos hi haja dues partides de 35000 euros per publicitat de l’equip de govern, una d’elles camuflada sota el butlletí informatiu.
El Consell, com volen que els anomenem ara, deu 2500000 euros al consistori, tanmateix s’anuncia amb plats i timbals que en pagarà 600000 euros, el que dóna a entendre que tal volta els donaven per perduts.
I és així, la mateixa actitud sol·lícita que ofereix el President Fabra a Rajoy, i veurem a partir de dimarts quan es comença a debatre l’Estatut d’Autonomia de la Comunitat, li ofereix l’alcaldessa de Benicàssim al exalcalde de Castelló, amb la intenció de pujar en l’organigrama del PPCV i deixar de ser “Secretaria Ejecutiva de Política Social”, de nom molt bonic però de funcions pot vistoses.
És aquesta submissió la que li impedeix demanar el tercer col·legi i el segon institut amb convicció, i de pas que l’escola d’adults deixes de ser municipal i es regís per la normativa comunitària d’incorporacions. Una escola que ens costa 100500 euros a l’any i som possiblement l’únic poble on es pagada per l’Ajuntament, com es veu en la taula.
Per tant, amb aquesta taula vull demostrar el dèficit educatiu (pel que fa a centres de la Generalitat) que tenim a Benicàssim i que no està en camí de resoldre’s en aquesta legislatura.

Diego Zaragozá. Compromís per Benicàssim.

No hay comentarios:

Publicar un comentario