martes, 8 de mayo de 2012

Diputacions

Ai les retallades...ai, ai; es curiós que a la gent l'estàn intentant convéncer de que no n'hi ha un altra que retallar de les partides presupuestaries que afecten a l'estat de benestar dels ciutadans, i que aixó es l'única sortida a la crisi global que patim, i per tant els nostres ajuntaments, autonomíes i estat es llancen amb una febre inusitada a aplicar la doctrina neo-lliberal amb un afan i un convenciment tan gran com quan recalificaven sol rústic en tal de convertir-lo en urbà per poder recaptar mes diners.
Però, en mig de tot aixó, en quin lloc queden les Diputacions?. Les Diputacions segons la dreta governant (i els socialistes abans de Rubalcaba) son eixes institucions que arriven enllà on les Autonomíes no poden, tenen un coneixement de la realitat provincial que, segons ells, fan que per eixemple un poble del nord de Castelló desconegut per a Valencia puga rebre ajudes i finançament d'una manera mes àgil que si les tinguera que gestionar el Consell. Doncs, no, de cap de les maneres, si aixó fos així, el fracàs del model implantat hauría de ser un fet; no tenim delegat del Govern valencià a Castelló?i, aleshores que fa?res?no m'ho crec, mes bé sembla que les Diputacions son una despessa inútil, o mes be una cova on es refugien cacics que així tenen la possibilitat o bé de duplicar (complementar, diuen ells) el seu sou, o bé d'agranar cap a casa.
Com a exemple, aquell poble mai castigat per la sequera on puntualment pujava el camió-cuba d'aigua enviat per la Diputació i que costava una milionada i que quan va canviar l'equip de govern de l'ajuntament es varen donar compte de que només hi havía una avería a la canalització i per quatre perres va quedar subsanat...es veu que algú es portava algo pel camí. O eixa obligació d'agafar entrades per als bous en la correguda de la Beneficència (i pagar-les) que tenen els alcaldes dels nostres pobles.
I que dir d'eixes autonomíes (Murcia, La Rioja, Asturias, Cantabria, Navarra, Ceuta, Melilla) que tenen el seu parlament autonòmic i el seu parlament provincial?es o no es una despessa retallable?
Per tant des d'Iniciativa-Compromís demanem que com a primera mesura per a retallar despesses inútils es suprimeixen les Diputacions i voran com eixos diners podran emprarse en coses molt mes properes per a la ciutadanía.
Salut.

J.M.Segarra

No hay comentarios:

Publicar un comentario