miércoles, 10 de abril de 2013

El menyspreu de Benicàssim al medi

Encara que les 3200 ha del Desert de les Palmes estan també distribuïdes  entre els termes municipals de Cabanes, La Pobla Tornesa, Borriol i Castelló de ben segur que quan es menciona aquest paratge tothom pensa en la nostra localitat. Disposem ací d’un dels 23 Parcs Naturals de la Comunitat Valenciana i no li donem major importància.
Som capaços de tenir una fortalesa que data del segle X en runes i tenir uns nefastos accessos per no poder gaudir d’ella i de les increïbles vistes que hi ha des d’aquest lloc.
També trobem mostres d’aquest fet quan som capaços de deixar que es desfaci una muntanya en Montornés en pro de la construcció, com si no hi hagués més lloc per construir.
Pareix que ens suficient amb els quilòmetres de platja i no ens cal res més. I ara, quan el tribunal suprem ens diu que tenint un aiguamoll comparable amb els aiguamolls protegits, què fa l’ajuntament? Doncs en lloc de estar orgullosos i treure pit el que fan es recórrer la sentència en favor d’uns quants especuladors que no s’han adonat que el boom immobiliari ha estat un fracàs.
Aquest menyspreu dóna lloc a què no es lluite per donar  valor paisatgístic als terrenys amparant-se en una sentència que diu que no es pot recuperar l’aiguamoll per no contradir determinades normes que van ser imposades quan es van construir els drenatges i els bombaments allà pels anys 70, quan fumar era un plaer, quan “Soberano era cosa de hombres”, quan per anar en ciclomotor no calia casc, quan els cotxes no portaven el retrovisor de la dreta o quan tampoc calia portar el cinturó de seguretat per la ciutat, per exemple.
Així, si deixeu que parle de mi, quan viatge ho faig a llocs idíl·lics, lluny de les aglomeracions i m’agradaria pensar que no sóc l’únic i que puc aconseguir un turisme d’aquest tipus en el nostre benvolgut Benicàssim.

Diego Zaragozá
Adjunt a l'àrea d'organització de Compromís a Benicàssim.







2 comentarios:

  1. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

    ResponderEliminar
  2. La zona de la marjal del Quadro de Santiago és molt interessant. A més a més de la zona humida, es troba la Torre del Baró, Bé d'Interès Cultural, i altament ignorada com patrimoni de Benicàssim. I també afegir el Palmerar, o el queda, també amb 1000 anys d'història (hi ha registres del segle XI). Aquest, no està ni protegit.

    Com que no es troba a la platja, es prefereix arrasar-la per construir un camp de golf. Tanmateix, crec que es deuria protegir, sota la figura per exemple de Paratge Natural Municipal, i restaurar la zona humida, la Torre del Baró i el Palmerar. Així, tot el poble de Benicàssim podríem gaudir-la, i podria ser un atractiu per a la gent que visita Benicàssim. Aprofitem que ara estem a temps i no perdem l'oportunitat.
    SALVEM EL QUADRO DE SANTIAGO!!!

    ResponderEliminar