miércoles, 5 de noviembre de 2014

Enderrocaments Iglesias





Portem gairebé 40 anys convivint a la casa de la democràcia comuna, una casa que va ser reformada a partir de l'estructura de la fosca mansió que el dictador ens va deixar en morir. Aquesta casa, els plànols de la qual van ser realitzats per insignes arquitectes de l'època, ha sofert diverses reformes o retocs, pels quals, fonamentalment, s'han contractat a dues constructores conegudes per tots, que han alternat les seves reformes en el temps, para, suposadament dotar-la de major lluminositat, millor aprofitament de l'espai, nova redistribució interior, etc. Òbviament aquestes dues contractes tenen el nom de PP i PSOE.

I, veritablement, s'han fet coses, en la seva majoria en la façana, la qual ha anat canviant de color amb el pas dels anys, del blau fosc va passar al roig, després al blau cel, al rosa pal, per acabar, en l'actualitat en un gris amb tints negres, per deixadesa o falta de pressupost, qui sap...
Però del seu interior poc sabem, mes allà de les fotos que ens envien o de les coses que ens expliquen els contractistes, que si un envà per allí, que si un canvi d'ubicació del bany de convidats, que si falsejar un sostre...però el que si veiem, és que per moltes reformes que es van fent de la casa, ningú ha vist on es dipositen els enderrocs, ni un sac, ni un contenidor en la porta, gens.

En l'actualitat, anem coneixent per mitjà de diversos habituals que han recorregut les seves estades, que al pati posterior d'aquesta vella mansió s'estan acumulant milers de sacs amb enderrocs, restes de reformes, mobles vells i altres desaprofitaments que fan insuportable l'ambient, que han clausurat la sortida posterior i que amenacen seriosament amb declarar l'edifici en ruïna.
Els actuals ocupants de la casa es mostren incapaces d'escometre qualsevol retoc estructural i segueixen acumulant rebles sense tirar gens a l'exterior; mentre, l'anterior empresa constructora s'ofereix voluntariosa para, ara si, escometre una profunda renovació des dels fonaments de tot l'habitatge.

Però els propietaris, que som tots nosaltres, ja no ho veiem clar, i, mirant altres empreses, hem descobert, que, pel mateix preu, hi ha una contrata d'enderrocaments que posa el solar a la disposició de tots, perquè construïm sobre el terreny una nova casa o adossats o unifamiliars o el que ens plagui.
Enderrocaments Iglesias, de nom comercial Podem, s'ofereix a demolir l'habitatge i a construir-la, ara ens correspon a nosaltres pensar si la construïm entre tots o deixem que els dels enderrocs facen aquest treball.

I en això estem...

Juan M. Segarra Iniciativa del Poble Valencià. Coalició Compromís.

No hay comentarios:

Publicar un comentario