jueves, 13 de junio de 2013

"Més amb menys"

Fa dos anys que els ajuntaments varen triar als seus nous representants per la legislatura 2011-2015 i a Benicàssim les eleccions van donar, com tot el mon coneix, el triomf al Partit Popular per majoria absoluta; en conseqüència Susana Marqués va ser anomenada alcaldessa i va formar el seu equip de govern.
 Primer de tot per a pagar el favor prestat (al no presentar llista) als "independents" de ARB se'ls va adjudicar la primera tinença d'alcaldia i després, es suposa que en funció dels mèrits de cadascú, els regidors van ser ubicats en els seus nous llocs de treball.
El primer que ens va vendre l'alcaldessa es que volia quatre anys de participació ciutadana, escoltar els problemes de la gent i actuar en conseqüència...i acabem de passar l'equador de la legislatura i als plens de l'ajuntament encara es pot sentir alló tan manit en política com "si ustedes no nos hubieran dejado la situación como nos la dejaron..."; el que ens porta a pensar que potser els problemes de la gent no entren dins de l'ideari de l'actual equip de govern, mes bé al contrari, ja que l'excusa per a no fer absolutament res la tenen en safata.
En aquesta primera part de la legislatura, el Tribunal Suprem ha tirat avall l'il·legal projecte "Benicàssim Golf" en considerar que ni es protegien els espais naturals existents dins del projecte, ni estava garantit el subministrament d'aigua, ni contava amb cap informe favorable ni per part dels tècnics ni de les administracions implicades; aixó sí l'equip de govern ha demanat recurs d'empara al Constitucional més que res per malgastar diners públics en un projecte que és completament mort.
A més la política de subvenció interessada i l'ús quant menys dubtós en el procediment realitzat per finançar pagaments com el de la DTB o a l'organització del Fib ha fet que tots els regidors del PP amb l'alcaldessa al capdavant hagen tingut el seu "minut de glòria" desfilant pels jutjats.
Tot, sense deixar de costat els escàndols del tancament de la piscina (del que recordem que el consistori tenia coneixement quasi un any abans de produir-se i no va actuar), les irregularitats en el procés d'admissió de les escoletes, la possible pèrdua de l'agermanament amb Bad Salzdetfurth per la desídia de l'equip de govern i així un llarg etcètera.
L'acció (o inacció) dels responsables municipals ens pot agradar o no, potser mes o menys transparent, afavorir a uns o a altres, però el que no es suportable es que ens vulguin vendre que les seus prioritats son la participació i que el protagonisme es dels veïns de Benicàssim; i es així perquè mai en la historia del municipi ha hagut un nivell de crispació tan alt als plenaris, mai s'han produït els casos de clientelisme que estan produint-se (deu de ser la participació ciutadana axó), però per damunt de tot el nivell ínfim d'educació i la mancança democràtica mostrada per tots i cadascú dels membres de l'equip del PP ens porta a pensar que mai es podia haver aconseguit més poder amb menys preparació.

Salut.
J.M.Segarra. Responsable d'infraestructures i ordenament del territori IdPV.
 Membre de Compromís per Benicàssim.

2 comentarios:

  1. Me gustaría saber a qué llamas “menys preparació” a títulos académicos, o currículum político, o experiencia en el mundo laboral. ¿Crispación? Si, y mucha, siempre que Colomer a estado sentado en un pleno, gobernando o no, la crispación ha sido el pan nuestro de cada pleno, la diferencia de ahora es que, ya se raya la mala educación tabernaria, todo desde la bancada PSPV. En cuanto a la participación ciudadana… pues mira… no seré yo quien defienda a los peperos, pero este año dos veces me han convocado, en una éramos siete y en la última, a pesar de ser algo importante como la remodelación parcial del bulevar y recalificación de la Centinela, estaba yo solo, sooolo. Ningún representante de ningún partido político, ni asociaciones, ni personas involucradas en el urbanismo, nadie, yo solo. Esto para que veas el interés por la ciudad de muchos políticos y asociaciones.

    ResponderEliminar
  2. A la mala educación, el barriobajerismo, a la falta de respeto que TODOS muestran por el adversario, ya que lo ven como enemigo, a la nula participación ciudadana (a mi desgraciadamente no me convocan nunca, sino iria siempre que pudiera), al insulto, a la tergiversación de la realidad y a que te doy toda la razón, es verdad tenemos lo que nos merecemos. Saludos.

    ResponderEliminar